In verband met de verhuizing naar Noord Holland 
is de praktijk in Tzum / Friesland met ingang van 16 oktober 2017 gesloten voor nieuwe clienten.
Voor bestaande cliënten worden uitzonderingen gemaakt en zijn er altijd mogelijkheden tot overleg,

 
Praktijk Beverwijk verhuisd per 1 oktober 2016
Het nieuwe adres met ingang van 1 oktober 2016
verpleeghuis Heemswijk, Heemswijk 1 -Heemskerk

De spreekuurtijden blijven onveranderd.
 


 
Vergoedingen overzicht 2017 :
Homeopathie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering van uw ziektekostenverzekering.
Onderstaande link geeft inzicht in de hoogte van vergoedingen. Raadpleeg ook altijd zelf uw polis.
 
 

Interessant artikel in fries dagblad : niemand weet hoe, maar homeopathie werkt
 
 

januari 2014 : de gevolgen van de HPV vaccinatie,

Lees hier het interview wat ik heb gehouden met de vaccinatie raad 
http://www.vaccinatieraad.nl/2014/01/na-de-3e-hpv-vaccinatie-zien-moeders-hun-meiden-elkaar-kukelen/


 


Interessant artikel over homeopathie :
http://www.wereldopdrift.nl/de-koppige-denkfout-binnen-geneeskunde/

 
 


vergelijken van alternatieve geneeswijzen :
http://zorgverzekeringwijzer.nl/zorgvergoedingen/alternatieve-geneeswijzen/

http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/de-leugen-van-de-homeopathie-leugen/
Wie meer wil weten over de (wetenshappelijk bewezen!) werking van homeopathie.


Kinderwens en Homeopathie
Het krijgen van kinderen lijkt een vanzelfsprekend iets. Het past binnen de groei en ontwikkeling van de mens, waarin de voorplanting al zo oud is als de mensheid zelf. Het verlangen naar een baby is een vaak niet rationeel te verklaren behoefte, die zo diep in de mens verankert ligt en op een goed moment ‘zomaar’ ontstaat! Hadden onze voorouders wellicht nog een ambivalent gevoel bij elke zwangerschap in de grote gezinnen van toen nog 14 kinderen, in onze tijd wordt veelvuldig de, niet altijd gewaardeerde, uitspraak gehoord: ‘we nemen een kind….’
Lees verder via www.klassiekehomeopthie.nl
Dit jaar staat in de landelijke WEEK vd HOMEOPATHIE onze kinderwens centraal. Hoe pijnlijk is het wanneer deze wens niet vervuld gaat worden? Gelukkig kennen we binnen de homeopathie echt grote successen in deze en volledig zonder de nare bijwerkingen die je bij de reguliere behandelingen te wachten staat. Dit en veel meer informatie en ervaringen vind je op www.klassiekehomeopathie.nl of heel specifiek op :
www.weekvandehomeopathie.nl
Kijk dan vooral ook naar een praktijk bij je in de buurt voor een deskundige behandeling!Nut griepprik kan niet bewezen worden.
http://medischcontact.artsennet.nl/Tijdschriftartikel/103791/Nut-griepprik-niet-aangetoond.htm


CRANBERRY’S HELPEN BIJ URINEWEGINFECTIES
Het is al langer bekend: vrouwen die cranberry's eten, krijgen minder urineweginfecties. Het AMC heeft nu een onderzoek gedaan onder 221 vrouwen waar cranberry's zijn vergeleken met antibiotica. De uitkomst? De cranberry's lieten een vermindering van het aantal terugkerende blaasontstekingen zien (van zeven het jaar ervoor, naar vier tijdens het onderzoek. De antibiotica waren wel effectiever (met 1,8 terugkerende blaasontstekingen), maar leidde wel tot aanzienlijke resistentie. Resistentie tegen antibiotica dreigt een serieus probleem te worden. Vrouwen met terugkerende blaasontstekingen zijn een grote risicogroep, omdat zij regelmatig een antibioticumkuur voorgeschreven krijgen om de ontstekingen de baas te blijven. De projectleider van het onderzoek concludeert dat cranberry's een goede aanvulling zijn op medicijnen, nu is bewezen dat ze minder resistentie veroorzaken en een afname laten zien van het aantal blaasontstekingen. En voor vrouwen die geen antibiotica willen slikken, is dit een goed alternatief.


 
Griepprik of alternatief ?
De griep en de griepprik is een jaarlijks terugkerend verschijnsel in de winter. Het vaccin voor de griepprik wordt elk jaar weer bereid uit de drie meest waarschijnlijke griepvirussen, maar het blijft min of meer een gok. Zit het griepvirus dan toch niet in het vaccin dan werkt het niet. 
Bijwerkingen: De bijwerkingen van het vaccin zijn deels het gevolg van de componenten die erin zitten: kippeneiwit, formol, antibiotica en kwikverbindingen. Door elk jaar het vaccin te herhalen kunnen steeds heftigere reacties optreden.
Een veel voorkomende klacht is dat gevaccineerden een echte griep ontwikkelen of een grieperig gevoel en een zich niet lekker voelen wat lange tijd kan aanhouden.Uit mijn eigen ervaring blijkt dat patiënten na het griepvaccin allerlei klachten kunnen ontwikkelen zoals chronische vermoeidheid, lusteloosheid en concentratieverlies. 
Twijfelt u, of wilt u de griepprik niet halen maar wel goed beschermd de winter door, dan kan homeopathie iets voor u betekenen. Homeopathie kan zorgen voor een sterker immuun systeem van binnen uit, zodat u bij besmetting meer weerstand kunt bieden en bij een evt. griep op eigen kracht sneller kunt herstellen. Ook natuurgeneeskundige maatregelen kunnen het ziekteproces gunstig benvloeden. Vitamine C in relatief hoge dosis (1-3 gram per dag) versterkt de afweer, onder andere door de stimulatie van de interferon productie. Ook echinacea, cranberry (veenbes), vlierbes kunnen de weerstand verhogen. 
Ik geef u graag meer informatie over dit onderwerp.

Middenoorontsteking niet beter af met antibiotica
Behandeling van een middenoorontsteking bij kinderen met antibiotica verhoogt de kans op recidief vergeleken bij behandeling zonder antibiotica. Dat blijkt uit onderzoek dat is gepubliceerd in Huisarts & Wetenschap.De onderzoekers bekeken de gegevens van 168 kinderen in de leeftijd van zes maanden tot en met 2 jaar met een middenoorontsteking. De kinderen in de onderzoeksgroep kregen amoxicilline. De controle groep kreeg geen antibioticum maar een placebo.Minder antibiotica voorschrijven: Uit het onderzoek bleek dat bij 63 %van de kinderen in de antibioticagroep en in 43 procent van de kinderen in de placebogroep de middenoorontsteking terugkwam. Het onderzoek van huisarts Roger Damoiseaux toont aan dat het goed is om terughoudend te zijn met het voorschrijven van antibiotica bij een middenoorontsteking.

Aspertaam Niet zo onschuldig als het lijkt: http://www.uitdaging.net/gezond/ephedra.html

Baarmoederhals vaccinatie?
Geen volledige zekerheid vaccin tegen baarmoederhalskanker. Ouders die hun dochter niet zomaar aan een mogelijk gevaarlijk vaccin willen blootstellen, raad ik aan de website van de NVKP (Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken) te bezoeken (www.nvkp.nl) en vooral ook de documentaire van Zembla over dit vaccin en de invoering ervan in Nederland te beklijken (www.zembla.vara.nl). Lees voor u de keuze maakt ook de artikelen op http://www.uitdaging.net/gezond/baarmoederhalskanker_HPV_vaccin.html

Melk goed voor elk?
Hoe kan melk – met veel calcium – nu zorgen voor een calciumtekort ?Dat is eenvoudiger dan het lijkt. In koemelk zit caseine, 20x zoveel als in moedermelk. Die caseine zorgt ervoor dat de calcium nauwelijks kan worden opgenomen uit de koemelk.Daarnaast bevat melk 3x zoveel eiwitten als moedermelk, en dat leidt tot een verzuring van onze lichaamsvloeistof. Aangezien dat ongezond is, onttrekt ons lichaam calcium uit de botten om de lichaamsvloeistof minder zuur te maken. Gevolg: door melk krijgen we juist een tekort aan calcium (kalk).Het grootste risico daarvan is botontkalking. Daarnaast bevat melk lactose (melksuiker, een disaccharide). De enzymen die nodig zijn om lactose te verteren in de darmen, zijn er echter niet meer sinds je gestopt bent met het drinken van moedermelk. Hierdoor ontstaat de kans op chronische diarree met slijm, verlies van bloed in ontlasting, gasvorming met opgezette buik, braken bij baby's en nachtelijk huilen bij baby's. Andere mogelijke consequent: chronische of terugkerende verkoudheden en neusverstopping, chronische of terugkerende bronchitis, astma, hooikoorts en frequent niezen, huiduitslag, oorontstekingen, ADHD gedrag, slechte weerstand.          
Kent u ook maar een voorbeeld in de natuur van een dier dat nog melk drinkt na zijn zoogperiode ?