Homeopathie en Fibromyalgie :

Rita is 56 jaar en heeft al jaren last van fibromyalgie waar  "ze mee heeft moeten leren leven”, in het reguliere circuit kon men haar niet verder helpen. Ze heeft last van brandende pijnen over haar hele lichaam, alle scharnierenpunten zijn hevig geïrriteerd. 
Haar kwaliteit van leven was behoorlijk achteruit gegaan, lopen en fietsen was pijnlijk, in al haar bewegingen werd ze behoorlijk beperkt.  ‘s Avonds lag ze vaak al om 8 uur uitgeteld op bed. 
Opvallend was dat de klachten vrnl. aan de linkerzijde van het lichaam heviger waren dan aan de rechterzijde, en de klacht verbeterde bij bewegen. 
Daarnaast heeft ze ook andere klachten als een permanente verkoudheid en last van pijnlijke en droge ogen. Ze heeft geen goede jeugd gehad, haar leven is niet makkelijk verlopen.
De klachten zijn begonnen na een traumatische gebeurtenis in haar leven. Er was geen goede opvang waardoor ze het trauma niet goed heeft kunnen verwerken.
In eerste instantie is Rita behandeld met een homeopatische verdunning van een opiaat. Aansluitend is ze met verschillende potenties van middel R (mag  niet genoemd worden op straffe van een boete ) behandeld die de brandende pijnen en de reumatische klachten hebben verlicht.
Voor Rita is er weer een wereld open gegaan, ze fietst en wandelt weer, kan weer van de avonden en van de kleinkinderen genieten.
Duur behandeling: 9 maanden, aantal bezoeken 7, aantal middelen 5.
Rita  blijft nog onder behandeling voor andere klachten.