Homeopathie bij kinderwens en tijdens de  zwangerschap  
 
Kinderwens:  Bij een onvervulde kinderwens kijkt de homeopaat naar het totaalbeeld van de patiënt en de partner. Waar kunnen blokkades liggen die een zwangerschap in de weg staan ? Zo kan de homeopathische behandeling gericht zijn op hormonale klachten, de kwaliteit van  baarmoeder, eicel of zaad, maar kijk ik ook naar emotionele en mentale klachten, is er sprake van onzekerheid of angsten of onbewuste processen die een zwangerschap in de weg kunnen staan? Ook wanneer gekozen wordt voor reguliere behandeling bij een onvervulde kinderwens kan homeopathie een goede ondersteuning zijn. Hierdoor kunnen fysieke klachten door de hormonenkuren en de emotionele klachten door de spanning en/of teleurstelling, sterk verminderen.
 
Fertiliteitsprogramma volgens Liz Lalor : 
De Australiseche homeopaat Liz Lalor heeft een protocol opgesteld voor het  onbegrepen uitblijven van zwangerschap. In de praktijk blijkt dit een zeer succesvolle methode ontwikkeld, die ongewenst kinderloze vrouwen alsnog de kans biedt op een natuurlijke zwangerschap. Zij heeft de afgelopen jaren gewerkt met vrouwen, waarbij de menstruatie afwezig of onregelmatig was, of waarbij geen eisprong optrad. Door het toepassen van elkaar aanvullende homeopathische middelen werden 170 van de 195 vrouwen binnen 4 maanden na het starten met het programma zwanger.(cijfers juni 2008) Dit is een succespercentage van 85%. Bij de vrouwen die niet zwanger waren geworden met behulp van homeopathie bleek een aansluitend IVF traject sneller en vaker succesvol te zijn. Ook in mijn praktijk maak ik gebruik van de kennis en ervaring, die er met dit vruchtbaarheidsprogramma zijn opgedaan.
 
 


Tijdens de zwangerschap verandert er veel in het lichaam van de aanstaande moeder. Soms ontstaan er nieuwe klachten of spelen oude klachten ineens op.
Bij veel klachten kan een klassiek homeopathische behandeling verbetering geven. Een homeopathisch middel wordt individueel voorgeschreven en zijn -mits deskundig voorgeschreven- tijdens de zwangerschap goed te gebruiken.  
 
Ik heb een aanvullende scholing gedaan voor begeleiding tijdens de zwangerschap en bevalling. De mogelijkheden zijn fantastisch, ik vertel u hier graag over.
U kunt hierbij denken aan klachten als:
misselijkheid,
slapeloosheid,
vermoeidheid,
rugklachten,
blaasontsteking,
kuitkrampen,
hoge bloeddruk en hoofdpijn.
Bekkenklachten, bekken instabiliteit;
mentale klachten,
neerslachtigheid,
onzekerheid e.d.


 

 
Het is ook mogelijk om tijdens de bevalling homeopathische ondersteuning te geven, bijv. wanneer weeën niet op gang komen, bij ontsluitings-problemen, bij zeer pijnlijke weeën of wanneer het kindje niet goed ligt, kun u ook aan klassieke homeopathie denken. Na de zwangerschap Daarnaast kan klassieke homeopathie gebruikt worden bij klachten ná een zwangerschap, zoals problemen bij borstvoeding, nabloedingen of postnatale depressie. Klassieke homeopathie is naast reguliere medicatie te gebruiken. Ook voor de baby: krampjes, spruw, dauwworm zijn voorbeelden die goed zijn te behandelen.
 
Klassieke homeopathie kan gebruikt worden bij: problemen bij zwanger worden,
klachten tijdens de zwangerschap, problemen tijdens de bevalling.
Dit is slechts een gedeelte van de folder ‘Klassieke homeopathie tijdens zwangerschap’. De volledige folder is in mijn praktijk verkrijgbaar.