Wat zijn celzouten / Schusslerzouten?
Dr. W.H. Schüssler (1821-1898) was arts, homeopaat en anatoom-patholoog.
Hij ontdekte in zijn werk als anatoom-patholoog in de 19e eeuw dat veel klachten en ziektes ontstaan door een tekort aan mineraalzouten in de lichaamscellen. Extra mineralen toedienen was geen oplossing, zo constateerde hij. De cellen zijn dan namelijk niet meer in staat om de benodigde mineraalzouten op te nemen.


Hoe ontstaan er tekorten aan celzouten?
Celzouten heten zo omdat deze zouten in elke cel in meer of mindere hoeveelheid moeten voorkomen. Schüssler kwam toen op het idee de mineraalzouten te verdunnen en te potentiëren. Door die speciale bereiding worden de cellen geprikkeld om weer voldoende voedingsstoffen op te nemen. Deze werking is niet energetisch maar fysiologisch. Zij zijn van belang om de cellen goed te kunnen laten functioneren en daarmee belangrijk voor onze vitaliteit (herstellend vermogen) om ziekmakende prikkels  goed te kunnen verwerken en zo te werken aan een goede weerstand.
 



Naast de homeopathie werk ik aanvullend in mijn praktijk ook regelmatig met celzouten van Schüssler
Hiervoor heb ik 2011 een nascholing gevolgd bij VSM in Alkmaar.
U kunt mij ook apart hiervoor consulteren.